ΚΟΡΑΚΗΣ... Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ 6... ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΒΙΤΣ!!!

Απρ 11, 2018

ΦΩΤΟ: 10 12 2017 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-0, η τελευταία φορά που ο Χρήστος Κοράκης, βρέθηκε στη φετινή σεζόν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών... 

Ο Χρήστος Κοράκης μίλησε για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 8 μήνες στον Πανσερραϊκό. Για την πώληση της ομάδας στους Νέους Επενδυτές, για τις ευθύνες στην υπόθεση Στέβιτς, ενώ αποκάλυψε απόπειρα εκβιασμού από τη διοίκηση του Πανσερραϊκού και τιμωρία ποδοσφαιριστών που δεν υπέγραψαν την... ενοχή τους αλλά και του ίδιου.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Κοράκη στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη:

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλάμε επειδή αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του Πανσερραϊκού. Θα πρέπει, όμως, να μιλήσουμε για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, επειδή λέγονται πολλά που δεν ισχύουν».
- Πώς φτάσατε στη συμφωνία με τον επενδυτή της ομάδας;
«Μέχρι τις 30 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη η ομάδα δεν θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα της Football League. Οι μόνες προτάσεις που υπήρχαν τότε για την ομάδα ήταν του κυρίου Χατζηιωάννου μια επαφή που είχαμε για κάποιον επενδυτή. Τετάρτη βράδυ λίγο πριν την εκπνοή της συμμετοχής δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη. Μου είπε ότι ενδιαφέρεται κάποιος να πάρει τον Πανσερραϊκό. Με κάλεσε πράγματι κάποιος από τη Γερμανία και μου είπε ότι λεγόταν Νίκολας Ρόμπερτ, Έλληνας ομογενής. Όταν με ενημέρωσε ότι έβαλε δικηγόρους πίστεψα ότι εκείνος είχε βάλει τους κ.κ. Χατζηιωάννου, Ζελελίδη. Ο κύριος Χατζηιωάννου, μάλιστα, με είχε ρωτήσει για τα χρέη και του είπα ότι είναι περίπου 200.000 ευρώ προς ΙΚΑ, Εφορία και τρίτους».
- Ποιος ήταν ο ενδιάμεσος γι' αυτή τη συμφωνία;
«Όταν εμφανίστηκε ο κύριος Ρόμπερτ, μου ανέφερε το όνομα του κυρίου Χατζηιωάννου. Μου είπε ότι έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο. Οι ημερομηνίες πίεζαν. Προλάβαμε να δηλώσουμε την ομάδα. Εγώ τον ήξερα ως Νίκολας Ρόμπερτ. Μετά από 25 ημέρες πήγαμε στη Γερμανία με τον κύριο Καμήλαλη για να τον γνωρίσουμε. Μαζί πήρα λίστα με τις υποχρεώσεις της ομάδας και με τις συμφωνίες που είχαμε κάνει με ποδοσφαιριστές».
- Πόσες ήταν οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ Πανσερραϊκός το καλοκαίρι;
 «Οι υποχρεώσεις ήταν περίπου 240.000 ευρώ. Εκεί που συζητούσαμε μας λέει, «εγώ είμαι ο Δημήτρης Χειρίδης»! Τον είχα ακούσει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά δεν τον γνώριζα. Τον ενημέρωσα ότι υπάρχει μία εγγυητική 27.000 ευρώ και ότι μας έχει κάνει πρόταση ο ΠΑΟΚ για τον Κυριάκο Γιαξή 40.000 ευρώ. Εκεί δώσαμε τα χέρια».
- Δεν σας ξένισε το γεγονός πως είπε άλλο όνομα στην αρχή και άλλο στη συνέχεια;
«Στο τηλέφωνο μου εμφανίστηκε ως Ρόμπερτ. Με ανησύχησε είναι η αλήθεια. Ο Άκης Τρέντσιος μαζί με τον Κίμωνα Ευαγγελάτο έφτιαχναν το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των μετοχών και για τις οφειλές προς τρίτους. Εκεί μας είπε πως σκοπός του είναι να ανεβάσει την ομάδα στη Super League και μας ρώτησε αν μπορεί να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο. Εμείς του είπαμε πως αν η ομάδα έχει όλα τα χαρτιά, φυσικά, και θα μπορέσει να πάρει όσους ποδοσφαιριστές θέλει».
- Αυτό δεν ήταν όμως παραπλανητικό, αφού υπήρχε η εκκρεμότητα με τον Στέβιτς;
«Το καλοκαίρι δεν είχε έρθει ακόμη το χαρτί για την οφειλή στο Στέβιτς και δεν υπήρχε τον Αύγουστο τέτοιο θέμα. Παράλληλα η ΕΠΟ άλλαξε και το νόμο και όσες ομάδες είχαν πρόβλημα το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές. Αυτό ίσχυσε για πρώτη φορά φέτος και πέρυσι όσες ομάδες ήταν τακτοποιημένες μπορούσαν να κάνουν κανονικά μεταγραφές».
- Αυτός ο άνθρωπος που πήρε την ομάδα δεν νιώθει προδομένος για το χρέος των 330.000 ευρώ για τον Στέβιτς;
«Το θέμα ήταν γνωστό και ήταν μια εκκρεμότητα που υπήρχε και την ήξεραν όλοι. Λέγαμε τότε ότι ήταν ένα θέμα που θα λυθεί και δεν είναι τόσο δύσκολο. Είχαμε πάρει γνώμες από δικηγόρους, ακόμη και από τον κύριο Αλέξη Κούγια ότι θα ξεπεραστεί. Στην Γερμανία συζητήσαμε γι' αυτό το θέμα και του είπα πως έχουμε την γνώμη πέντε δικηγόρων πως το θέμα θα λυθεί. Όταν πήγαμε πάνω τη δεύτερη φορά μας ζήτησαν 30.000 ευρώ».
- Γιατί δεν δόθηκαν τα 30.000 ευρώ για να κλείσει το θέμα;
«Έρχεται ο Μλάντεν Φορτούλα το καλοκαίρι στον Βώλακα και μας φέρνει τον Στέβιτς. Αν με ρωτάτε εμένα, εγώ δεν ξέρω τι χαρτιά χρειάζονται για έναν παίκτη. Γι' αυτά υπάρχει ο νομικός σύμβουλος και η Σούλα Χορτομάρη που κατέχει πολύ καλά αυτά τα θέματα. Ο Διλμπέρης είπε «ο παίκτης μου αρέσει». Ζητάει η Σούλα από τον Φορτούλα τα χαρτιά του παίκτη και έλειπε ένα χαρτί που αφορούσε τα τροφεία. Ο Φορτούλα είπε «θα σας το φέρω», όμως έφτασε η τελευταία μέρα των μεταγραφών και το χαρτί δεν το είχε φέρει ακόμα. Τον παίρνει, λοιπόν, τηλέφωνο η Σούλα και λέει «το έχω μαζί μου το χαρτί, το φέρνω». Έρχεται στα γραφεία της ΠΑΕ, καθόμαστε μαζί του εγώ και ο Κουρτίδης για να μιλήσουμε για το οικονομικό και συμφωνούμε. Βγαίνουμε από το γραφείο και μας λέει ο Φορτούλα «κάντε το δελτίο του Στέβιτς, έχω το χαρτί στο αυτοκίνητο».
- Υπήρχε τον Ιούλιο μια προθεσμία για προσφυγή στο CAS;
«Αυτό ήταν για τον Δεκέμβριο και ήταν μια αίτηση στο CAS για να γίνει το δικαστήριο. Το παράβολο ήταν 30.000 ευρώ και επικοινώνησα με τον κύριο Χειρίδη και του είπα να βάλει τα 27.000 ευρώ της εγγυητικής. Μου είπε να τα δώσω εγώ και να τελειώσει η υπόθεση. Τελείωσαν οι προθεσμίες και δεν μπήκαν για να πάει η υπόθεση στο CAS».
- Αυτό είναι ένα λάθος όμως που μπορεί να κοστίσει στην ιστορία μιας ομάδας...
«Το λάθος μας ήταν που πιστέψαμε τον κύριο Φορτούλα που θα μας έφερνε το χαρτί. Εμείς έχουμε στείλει τον Τσιμίκα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ζητάμε σήμερα τροφεία. Επειδή όταν κάνεις μια συμφωνία για την πώληση ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να παραβείς τον όρο για πρόσθετη οφειλή. Είναι άλλο να έχεις κάνει συμφωνία για να εισπράττεις σε κάθε μεταγραφή, όπως ο Εργοτέλης για τον Καρέλη. Ναι, δεν είχαμε πάρει το χαρτί. Δεν ξέρω πώς μπήκαμε στο σύστημα και βγάλαμε το δελτίο, δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό μπορούν να σας το απαντήσουν ο κύριος Τρέντσιος και η κυρία Χορτομάρη οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα αυτά τα θέματα».
- Θα λυθεί το θέμα του Στέβιτς;
«Πιστεύω πως θα λυθεί, αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν πήγε στο CAS ο κύριος Χειρίδης. Δεν φταίει για τη σημερινή κατάσταση το ότι δεν βρέθηκαν 25.000 ευρώ για να γίνει η προσφυγή στο δικαστήριο».
- Θέλω να πάμε στο θέμα της δήλωσης του κυρίου Βούρτση για όσα εμπλέκουν τον Πανσερραϊκό σε χειραγωγημένα παιχνίδια αφορούν την περσινή χρονιά και πρέπει η προηγούμενη διοίκηση να πάρει δημόσια θέση...
«Σας διαβεβαιώνω πως δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο και αυτά προέρχονται από μια εκπομπή που κάνει τέτοιου είδους καταγγελίες. Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα πιο «χοντρό σκηνικό» με την κλήση έξι ποδοσφαιριστών, ώστε να εκβιάσουν προσωπικά εμένα και τους ζήτησαν να υπογράψουν χαρτί για χειραγωγημένα παιχνίδια. Αυτά είναι πράγματα ξεκάθαρα για εμάς και δεν υπάρχει τίποτε σε καμία περίπτωση. Τώρα αν οι ποδοσφαιριστές ήταν αδιάφοροι σε κάποια παιχνίδια δεν ξέρω αν μπορεί να το πει κάποιος χειραγωγημένο παιχνίδι».
- Ο Πανσερραϊκός λέτε πως ήταν καθαρός πέρυσι και είναι και φέτος;
«Ο κόσμος έχει υπόνοιες για όλα και ειδικά για τα παιχνίδια. Εγώ ξέρω πως η ομάδα έκανε τεράστια προσπάθεια για να σωθεί μετά από την μεγάλη κοιλιά που είχε κάνει και θεωρώ πως για να χειραγωγήσεις παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεχόμαστε λάσπη και πρέπει να το αντιμετωπίσεις ενώ έχεις καταστραφεί που μπήκες στον Πανσερραϊκό. Όλοι έχουν βάλει χρήματα, ψυχή, χρόνο και καθόμαστε τώρα να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάθε είδους κατηγορία».
- Φάνηκε, όμως, πως δεν μπορέσατε όλοι όσοι κάνατε την προσπάθεια στον Πανσερραϊκό να κρατήσετε την ομάδα...
«Ας το πάμε ανάποδα. Εσείς λέτε πως αν στη Super League δεν υπήρχε κανένα έσοδο για τις ομάδες θα υπήρχε πρωτάθλημα; Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέου δεν θα υπήρχε και ΠΑΕ Πανσερραϊκός».
- Παρότι καταστραφήκατε θέλατε να μείνετε στην ομάδα και κάνατε προσπάθειες για να βρεθεί λύση...
«Θέλαμε να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που είχε γίνει την προηγούμενη σεζόν. Προσπαθήσαμε να βρούμε στήριξη και ανθρώπους με τον κύριο Νικόλτσιο».
- Είχατε πει πως θα είστε κοντά στην ομάδα μέσα στην σεζόν, αλλά υποστηρίζουν πως δεν εμφανιστήκατε ποτέ ούτε στο γήπεδο...
«Το είχα πει πως θα μείνω κοντά, αλλά δεν θα μπορώ να είμαι κάθε μέρα στα γραφεία. Στο γήπεδο δεν πηγαίναμε γιατί δεν μας ήθελαν. Στην αρχή πηγαίναμε στα γραφεία και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε».
- Αυτά τα 330.000 ευρώ για τον Στέβιτς θα ακολουθούν την ομάδα ακόμη και αν διαλυθεί και ξαναγίνει ΠΑΕ. Από ποιον πρέπει οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού να ζητήσουν ευθύνες τελικά για την καταστροφή αυτού που αγαπάνε;
«Αν η ομάδα πέσει στην Γ’ Εθνική δεν μπορεί να ζητήσει κανείς τα χρήματα και αν γίνει εκκαθάριση τελειώνει και η υποχρέωση».
- Μια ΠΑΕ δύο ετών πώς μπορεί να έχει υποχρεώσεις και χρέη που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ;
«Δεν είναι χρέος τα 330.000 ευρώ του Στέβιτς, αλλά πρόστιμο. Εμείς αφήσαμε υποχρεώσεις 100.000 ευρώ και αν ήθελε η διοίκηση θα πήγαινε την υπόθεση στο CAS για να την σβήσει. Πληρώσαμε κι εμείς χρέη όταν αναλάβαμε την ομάδα, τρέξαμε και κάναμε όσα έπρεπε για να κάνουμε την εκκαθάριση της προηγούμενης ΠΑΕ ώστε να δημιουργηθεί η νέα. Οποιοσδήποτε πάρει μια ΠΑΕ τρέχει να λύσει τα θέματα».
- Με τον κύριο Χειρίδη μιλάτε εσείς;
«Σταμάτησα να μιλάω μετά από αυτό που έκανε με τους ποδοσφαιριστές. Επειδή δεν υπέγραψαν το χαρτί για την χειραγώγηση εις βάρος μου τους έβαλε σε καραντίνα και δεν συμμετείχαν στις υποχρεώσεις της ομάδας».
- Λένε πως πήραν γκρεμισμένο σπίτι και έβαλαν χρήματα. Πως ήταν κομμένο το νερό, απλήρωτο το ρεύμα...
«Τα χαρτιά του δεν τα είχε μπροστά του ο κύριος Βούρτσης που του δώσαμε; Δεν του φάνηκε περίεργο κάτι; Συμφωνώ πως δεν υπήρξε στήριξη από την κοινωνία, από την Πολιτεία και έσοδα από καμία πηγή. Το περάσαμε και εμείς όταν είχαμε τη διοίκηση της ομάδας. Εμείς την ομάδα δεν θα την κατεβάζαμε αν δεν υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να βάλει χρήματα. Αν δεν ερχόταν ο κύριος Χειρίδης η ομάδα θα ήταν Γ’ Εθνική, ή ακόμη και τοπικό. Αν πέσει η ομάδα και φύγει και ο επενδυτής θα μιλάμε πάλι για τοπικό πρωτάθλημα».
- Αν χρειαστεί να βάλετε χρήματα για το θέμα του Στέβιτς θα τα βάλετε;
«Βέβαια, αν χρειαστεί να βοηθήσουμε για να καθαρίσει το θέμα θα το κάνουμε. Κι εμείς και όλη η πόλη πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί. Υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι». 
 
πηγή: flnews.gr
 
Prev Next
…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
P&J Papoutsis, clothes & shoes
VETROP - ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΤΣΗΣ -  ΕΜΠΟΡΙΟ (ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) - Τηλ.: 23210 80033 - Οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης (6o χλμ)
Le@rn it... ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ...
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ STUDIO - Τηλ.: 694 806 9001
Με τη συλλογή ποτηριών cocktail κάθε μέρα είναι γιορτή!
ΒΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΣΗΜΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΗΛ.: 23210 36238 - Κιν: 6978 330 547
BP Πετρέλαιο Θέρμανσης: Μανάφης Κωνσταντίνος, 2o χλμ Σερρών-Θεσσαλονίκης, τηλ: 23210 39358
ParisNiko - Τηλ. 23210 24515, 55177 - CU: 6943 445 854, F2G: 6931 303 318, WHATS UP: 6980 018 050
ΤΣΙΡΩΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ-ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ- ΜΕΣΟΡΑΧΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΗΛ.: 2324022873, 2324020110, 6944740126, 6971804152
Goal Cafe | To Νούμερο 1 Sports Cafe της πόλης / ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ NOVA
Σουβλάκι ο Σώτος | Τηλέφωνο :23210 56211
STUDIO FOTO KLIK
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Prev Next
Family Kitchen - Χειροποίητος Γύρος, Εκλεκτά Ψητά
O2  ARENA sports cafe - Γρ. Ρακιτζή 57, Σέρρες - τηλ.: 23210 65676, Υπεύθυνος: Νίκος Λάππας τηλ.: 6936145444
BP ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - AUTO GAS
Bet Αρένα - Τηλ. 23210 59586
SELI ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ - ΤΗΛ: 23210 73223
Welcome Stores ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΟΠΤΙΚΑ - ΗΛΙΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ - Λ. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ 18, ΣΕΡΡΕΣ - ΤΗΛ: 23210 23124 - 6936 903 511
Συμβουλευτική Λογιστική - Γαβριηλίδης Ιωάννης - Μεραρχίας 13 - Σέρρες - τηλ. 23210 67371 - 6934 910 968
Auto Club - Λευκώνας Σερρών - Τηλ. 23210 50599, 75895
www.serresgoal.gr - FOTO KLIK - Εθν. Αντίστασης 5 (πλατεία Ελευθερίας) - Σέρρες- Τηλ.: 23210 23131
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΧΑΣ - ΤΗΛ.: 6943667587 - ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΔΕΝΤΣΑΣ... ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ...

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιανουάριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ... ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ 13ης ΣΤΡΟΦΗΣ... ΤΕΤ 23/1 - 15:00

Ιαν 21, 2019

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ... ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ 13ης ΣΤΡΟΦΗΣ... ΤΕΤ 23/1 - 1…

Με μικρές αλλαγές στους αρχικούς ορισμούς στους διαιτητές που θα σφυρίξουν ...