Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ… ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ… ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ… ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΛΕΥΚΩΝΑΣ!!!

Μάι 13, 2019
Επιστροφή στην Ελίτ του Σερραϊκού ποδοσφαίρου για τον Διγενή Άνω Ποροΐων, αφού αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Ανώτερη κατηγορία(Α’ όμιλος), επικρατώντας σήμερα στην τελευταία αγωνιστική των Play Off, του Ολυμπιακού Ροδόπολης, με 5-1 στο ντέρμπι του Μπέλες. 
Η ομάδα των Άνω Ποροΐων έχοντας μια συνολικά πολύ καλή αγωνιστική παρουσία φέτος, αναδείχθηκε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και της κανονικής περιόδου, μπροστά από τον Ηρακλή Αμμουδιάς, για συνεχίσει με την ίδια φόρα και στα Play Off. 
Ο Διγενής είχε συμμετάσχει στην Επίλεκτη κατηγορία(2014-15), στην πρώτη χρονιά μετά την αναδιάρθρωση στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο και ενώ βαθμολογικά είχε σωθεί, οι Διοικούντες αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στην Ανώτερη κατηγορία, κάνοντας μια νέα αρχή που μετά από μια τετραετία απέδωσε καρπούς.
Από την άλλη ο Ηρακλής Αμμουδιάς θα επιδιώξει την επιστροφή στα Σαλόνια του Σερραϊκού ποδοσφαίρου μέσα από την διαδικασία των μπαράζ, αφού κατετάγη τελικά δεύτερος. Σε πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα τον Άρη Πρώτης και ο νικητής του αγώνα αυτού θα αντιμετωπίσει τον 10ο του  βαθμολογικού πίνακα της Επίλεκτης σε αγώνα μπαράζ για μια θέση στην μεγάλη Σερραϊκή ποδοσφαιρική κατηγορία.
 
101
Η ώρα της απονομής της Κούπας του πρωταθλητή...
103
...ωραίες στιγμές έζησαν οι παίκτες οτυ Διγενή...
104
...αλλά και όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα...
105
Ο προπονητής της ανόδου, Θόδωρος Κερογλίδης, με τον Πρόεδρο του Διγενή, Νίκο Πετρακόπουλο...
 

Στα Play Out της ΕπΙλεκτης

Στα Play Out της Επίλεκτης, υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός Λευκώνα, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Ελπίδα Προβατά(1-1), αφού και στο υποθετικό σενάριο να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική το Άνω Μητρούσι και να χάσουν οι άλλοι δυο(Νέος Σκοπός και Προβατάς) δεν τον ευνοεί η τριπλή ισοβαθμία, αφού έχει την μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή στον επί μέρους βαθμολογικό πίνακα.
Όσον αφορά για το ποια ομάδα, ανάμεσα στη Δόξα Νέου Σκοπού και την Ελπίδα Προβατά θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό Λευκώνα στην Ανώτερη κατηγορία θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική και μάλιστα στις λεπτομέρειες, αφού οι δυο ομάδες αυτή την στιγμή ισοβαθμούν με 10 βαθμούς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουμε δυο λευκές ισοπαλίες και όλα θα κριθούν στην διαφορά των γκολ εφόσον υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία, με την ομάδα του Νέου Σκοπού να βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση, αφού έχει καλύτερη διαφορά που είναι το αμέσως επόμενο κριτήριο. Πάντως σίγουρα θα υπ΄ρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα προκειμένου να ξεκαθαρίσει πια ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. 
 
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2019 - 17:00(10η αγων)
ΛΕΥΚΩΝΑΣ - ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ
ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ - ΝΕΟΧΩΡΙ
ΠΑΝΣΟΥΛΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΒΑΤΑΣ
 
Τι προβλέπει ο ΚΑΠ στις ισοβαθμίες;
 
Άρθρο 20, Βαθμολογική κατάταξη ομάδων
4. Οι ομάδες κατατάσσονται, κατά σειρά, στον βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν η καθεμιά. Από τον πίνακα αυτό:
α) Ανακηρύσσεται η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος που είναι αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση.
β) Ανακηρύσσονται οι ομάδες που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.
γ) Ανακηρύσσονται η ομάδα ή οι ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται στην ανώτερη ή κατώτερη κατηγορία βάσει της οικείας προκήρυξης.
5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των
βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ 47 τους αγώνες.
7. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
8. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
9. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
10. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την - κατά σειρά - κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.