ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ(ΑΦΙΕΡΩΜΑ 30/5/2013)

Ιαν 11, 2018
(Ο Οδυσσέας Πρωταθλητής Σερρών 2004-05)
Ήταν Κυριακή 29 Μαΐου 2005.
Πριν ακριβώς 8 χρόνια, όταν ο Οδυσσέας Αναγέννησης ανακηρύσσονταν Πρωταθλητής Σερρών, αφού στον τελικό εκείνης της ημέρας είχε αντιμετωπίσει την ΑΕ Χρυσού την οποία είχε κερδίσει με 1-0.
Τότε ξεκινούσε ένα ταξίδι που θα ήταν γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, αλλά και χαρές  στις μεγάλες θάλασσες των Εθνικών κατηγοριών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ένα ταξίδι στο διάβα του οποίου έκανε να ασχοληθεί μαζί του όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ένα ταξίδι το οποίο αποτέλεσε το κίνητρο και για άλλες Σερραϊκές ομάδες να προσπαθήσουν για κάτι ανάλογο (Βισαλτιακός, Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας, Εθνικός Σιδηροκάστρου) ή και μεγαλύτερο(Ενικός Γαζώρου)
Κανείς δεν μπορούσε όμως να φανταστεί, εκείνο το βροχερό απόγευμα της Κυριακής, που θα τους φτάσει αυτός ο τίτλος που κέρδισαν με χρυσό σκόρερ τότε τον Βασίλη Κουκουζέλη, και με προπονητή τον Ηλία Ναλμπαντίδη.
Η ενδεκάδα του Οδυσσέα σ’ εκείνον τον τελικό ήταν: Πετρίδης Μ., Κρίτσκας, Ζλατίντσης, Χουρουζίδης Ακ., Απιδόπουλος Κ., Κουκουζέλης, Αρμουτίδης, Τουρατζίδης, Αρετόγλου, Τσιφτελίδης Ακ.
 
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ 2005-2013
.
2005-06  Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ Δ΄ΕΘΝΙΚΗ!!! 
odysseas_2
(H Ασπρόμαυρη Κερκίδα στο γήπεδο του Πανθρακικού, στο ιστορικό παιχνίδι με την Δόξα Γρατινής)
Την επόμενη χρονιά 2005-06, ο Οδυσσέας έπαιξε στον 1ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Έκανε μια εκπληκτική χρονιά που πρόσφερε πολλές χαρές και συγκινήσεις και γέμισε με ενθουσιασμό τους Πόντιους της Αναγέννησης. Είχε σημειώσει, νεοφώτιστος γαρ, πολλές και εντυπωσιακές νίκες, όπως 4-1 τη Δόξα Ξάνθης, 3-0 τον Πανδραμαϊκό, 4-0 μέσα στη Ηράκλεια και 2-1 μέσα στην Ανακάλυψη Δράμας.
Άγγιξε μάλιστα το θαύμα εκείνη τη χρονιά, αφού στην προτελευταία αγωνιστική ήταν ένα πόντο πίσω από την Δόξα Γρατινής και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ήταν στην έδρα της πρωτοπόρου Δόξας. Το παιχνίδι εκείνο που ήταν ένας Τελικός έγινε στο γήπεδο του Πανθρακικού. Το γήπεδο του Πανθρακικού για όσους είχαν την τύχη να βρεθούν είχε ντυθεί ασπρόμαυρο, αφού η εκδρομή που διοργάνωσαν οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες για Δ΄ Εθνική και σίγουρα συγκρίνεται με εκδρομές μεγαλύτερων Κατηγοριών. Ο Οδυσσέας μπορεί να έχασε με 1-0 εκείνο το παιχνίδι, αλλά σίγουρα μόνο χαμένος δε βγήκε, αφού κέρδισε πολλούς νέου φίλους, τον σεβασμό των αντιπάλων και καταξιώθηκε στη συνείδηση της Βόρειας Ελλάδας σαν μια μεγάλη ομάδα της Δ΄ Εθνικής.
odysseas_3 
Προπονητής στον πάγκο ήταν ο Σάκης Αλεξίου και η ενδεκάδα: Σαμουηλίδης Χ., Ζλατίντσης, Κρίτσκας, Παναγιωτίδης, Τουρατζίδης, Καρυπίδης Σ., Σαμουηλίδης Σ., Αλτιντζής, Θεοδωρίδης, Τρούπης, Γαϊδαρτζής
.
2006-07
Η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε την τελευταία στιγμή πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους Ασπρόμαυρους και στη νέα χρονιά παρουσιάσθηκαν πιο προετοιμασμένοι και έκαναν μια ακόμη πολύ καλή χρονιά, όμως απέναντι
odysseas_4_170906
(Ορθ: Πετρίδης, Ζλατίντσης, Παναγιωτίδης, Αλτιντζής, Λεωνίδας, Καρυπίδης
Καθ.: Σιδηρόπουλος, Παυλίδης, Θεοδωρίδης, ..., Ηλιόπουλος)
τους βρήκαν έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την Προσοτσάνη που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 66 πόντους, ενώ ο Οδυσσέας Αναγέννησης τερμάτισε τελικά στην 3η θέση με 56 πόντους, έναν πόντο πίσω από τη 2η Δόξα Ξάνθης και ισοβαθμώντας με το Βισαλτιακό και ένα μόλις πάνω από μια άλλη Σερραϊκή ομάδα την Ηράκλεια.
.
2007-08 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ - ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE 2
Η 3η χρονιά στη Δ΄ Εθνική, ήταν και η φαρμακερή, αφού ο Οδυσσέας είχε πλέον αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Η εμπειρία από την κατηγορία. Γιατί το έμψυχο υλικό του ήταν πολύ ικανό στον πάγκο ήταν για Τρίτη συνεχή χρονιά ο Σάκης Αλεξίου και ο 12ος παίκτης ήταν πάντα κοντά στην ομάδα, έτοιμος να τη βοηθήσει και στην πιο δύσκολη αγωνιστική αποστολή, αλλά και να βοηθήσει και οικονομικά.
Κάνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά ο Οδυσσέας παίρνει κεφάλι από την αρχή στην κούρσα του 1ου ομίλου και στην29η αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας την 2η στη βαθμολογία Βιστωνίδα που βρισκόταν 3 πόντους πίσω από τον Οδυσσέα. Η Νίκη ήταν απαραίτητη για αποφύγει τις ισοβαθμίες. Εκεί μίλησε η ψυχή του Οδυσσέα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εντός αγωνιστικού χώρου πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-2. Εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν πλέον οι οργανωμένοι «Παντός Καιρού» αλλά και οι απλοί φίλοι που κέρδισαν την μάχη της κερκίδας και βοήθησαν τα μέγιστα σε εκείνη την επική νίκη που ανακήρυξε πρωταθλητή στον 1ο όμιλο, της Δ΄ Εθνικής, τον Οδυσσέα Αναγέννησης.
Η ενδεκάδα σ’ εκείνη της επική νίκη ήταν: Χουρουζίδης, Παυλίδης, Αργυρίου, Μαυρουδής, Λεωνίδας, Καρυπίδης, Ζέλιος, Αμαραντίδης, Σαββίδης, Κολοκοτρώνης, Παναγιωτίδης
odysseas_5_110508
(Από την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Οδυσσέα Αναγέννησης στην Πλατε΄'ια Ελευθερία των Σερρών στην επιστροφή από την Ξάνθη)
Μάλιστα στην επιστροφή από την Ξάνθη έγινε 1η υποδοχή Ηρώων στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, αλλά και 2η πιο συγκινητική στο χωριό, όπου η Αναγέννηση έμοιαζε σα μια μεθυσμένη Πολιτεία. Το μεγάλο όνειρο ήταν πλέον γεγονός και ο Οδυσσέας Αναγέννησης ήταν πλέον πρωταθλητής και από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζονταν πλέον στη Γ΄ Εθνική.
odysseas_7_240508
Η απονομή της κούπας - από τα χέρια των αρχηγών Καρυπίδη και Παναγιωτίδη στον ουρανό της Αναγέννησης
odysseas_6_240508
Η απονομή της Κούπας έγινε μια βδομάδα αργότερα στις 24-5-08 σε μια μοναδική γιορτή που είχαν οργανώσει οι Άνθρωποι του Οδυσσέα, με χορό από Ποντιακούς Συλλόγους, με πολλά βεγγαλικά στον Ουρανό του χωριού και φυσικά με φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα.
.
2008-09 - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE 2 
Ο Οδυσσέας Αναγέννησης πλέον στο Πάνθεον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αφού συμμετέχει στην Γ΄ Εθνική. Ένας μεγάλος Άθλος, αφού πλέον οι ομάδες που συμμετείχαν εκείνη τη χρονιά στον όμιλο του Βορρά προκαλούσαν δέος. Επαγγελματικές ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως η Δόξα Δράμας, ο Παναιτωλικός, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Μακεδονικός, η Νίκη Βόλου, ο Φωκικός και ανάμεσά τους ο Οδυσσέας Αναγέννησης.
odysseas_8_080209
(Ο Νίκος Σαμουηλίδης έχει πετύχει το χρυσό γκολ στο νικητήριο παιχνίδι με την Λαμία, στις 8 Φεβ 2009 και πνίγεται στις αγκαλιές ετων συμπαικτών του)
Στην παρθενική του συμμετοχή όμως ο Οδυσσέας βάλθηκε να τρελάνει όλους τους Έλληνες, αφού σχεδόν έως στο 1/3 του πρωταθλήματος ήταν στην κορυφή, κάνοντας όλη την Ελλάδα να μιλάει για Γαλάτες και για μικρό Γαλατικό χωριό, των 800 κατοίκων, την Αναγέννηση Σερρών που έβαλε φωτιά στον Ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Δεν υπήρχε έντυπο ηλεκτρονικό ή γραπτό μέσο που να μην κάνει αφιέρωμα στην Αναγέννηση και τον Οδυσσέα. Ήταν εκείνη η χρονιά που και ο ΠΣΑΠ βράβευσε την οικογένεια Σαμουηλίδη(πατέρα πρόεδρο – 3 γιους ποδοσφαιριστές) για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εκείνη τη χρονιά ο Οδυσσέας συγκεντρώνει 45 βαθμούς, πετυχαίνοντας 11 νίκες και 12 ισοπαλίες και καταφέρνει να σωθεί καταλαμβάνοντας την 12η θέση σε σύνολο 18 ομάδων.
.
2009-10
odysseas_9_0910
(Πανηγύρια στο τέλος του αγώνα για τη μεγάλη νίκη του Οδυσσέα επί της Δόξας κρανούλας στις 18-11-2009)
Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Γ΄ Εθνική, είναι πλέον γεγονός. Ο Οδυσσέας το καμάρι των Ποντίων της Αναγέννησης έχει πλέον αποκτήσει φίλους σε όλο το νομό Σερρών, που κάθε Κυριακή βρίσκονται στο χωριό αυτό του Σερραϊκού κάμπου προκειμένου να απολαύσουν ποδόσφαιρο Γ΄ Εθνικής. Τη χρονιά αυτή ο Οδυσσέας έχει και Σερραϊκή παρέα, τον Βισαλτιακό, το εκπρόσωπο της Βισαλτίας. Αναγέννηση Επανομής, Τρίκαλα, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Βέροια, Φωκικός, Εορδαϊκός μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της Κατηγορίας. Μετά από μια καλή χρονιά, ο Οδυσσέας συγκεντρώνει 37 βαθμούς πετυχαίνοντας 8 νίκες και 13 ισοπαλίες καταλαμβάνει την 12η και πάλι θέση και παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Γ΄ Εθνική.
.
2010-11 - ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ΕΘΝΙΚΗ
Τη χρονιά αυτή ο Οδυσσέας πραγματοποιώντας μια ονειρική πορεία με 44 πόντους, πετυχαίνοντας 11 νίκες και 11 ισοπαλίες καταλαμβάνει τη 9η θέση στη γενική κατάταξη, 4 μόνο πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου στη Β΄ Εθνική και για τέταρτη πλέον χρονιά θα αγωνίζεται πλέον Γ΄ Εθνική.
odysseas_10_1011
(Ορθ.: Ζαγοριανός, Παϊζάνος, Γκάγκας, Κουκούτσης, Τριανταφυλλάκος, Χουρουζίδης Θόδωρος
Καθ.: Κεφαλάς, Κυριακίδης, Λαμπερνάκης, Μαγγανάς, Χουρουζίδης Θωμάς)
Τη χρονιά αυτή ο Οδυσσέας είχε μια άλλη Σερραϊκή παρέα τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ Αναγέννηση Επανομής, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Καλλονή, Φωκικός είναι από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας με τα οποία έκανε παρέα.
.
2011-12 - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΙΚΗ 
Δυστυχώς όλα τα ωραία έχουν κάποτε και ένα τέλος. Ο Οδυσσέας καταπονημένος από τις μεγάλες θάλασσες αντιμετωπίζοντας όπως όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο προβλήματα επιβίωσης, δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να διατηρηθεί στην κατηγορία, αλλά δεν τα καταφέρνει. Τη χρονιά αυτή έχει για παρέα δυο Σερραϊκές ομάδες τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας που τον ακολούθησε στον υποβιβασμό.
Αλλά και της ευχάριστης έκπληξης τον Εθνικό Γαζώρου με εντελώς αντίθετη πορεία, αφού ανακηρύσσεται πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής και ανεβαίνει στη Β΄ Εθνική.
odysseas_11_1112
(Ορθ: Σαμουηλίδης, Καρυπίδης, Κεφαλάς, Πιπινίκας, Μπασιούκας, Γκάγκας
Καθ: Μπλατσέρης, Λαμπερνάκης, Χουρουζίδης Θ., Πούπης, Κιουρτζίδης)

Ο Οδυσσέας με 4 νίκες και 8 ισοπαλίες συγκεντρώνει μόλις 20 βαθμούς καταλαμβάνει την 11η θέση και υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Γ΄ Εθνική.
.
2012-13 - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ... ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ...
Η ελεύθερη πτώση του Οδυσσέα δυστυχώς συνεχίζεται, αφού ούτε στη γνωστή Δ΄ Εθνική, μπορεί να σταθεί. Και ενώ ξεκινάει με όνειρα να πρωταγωνιστήσει στον εύκολο κατά τα φαινόμενα όμιλο των 10 ομάδων, ο Οδυσσέας δεν μπορεί να βρει υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς με μόλις 4 νίκες και 5 ισοπαλίες καταλαμβάνει την 8η θέση.
odysseas_12___1213
(Ορθ.:Πούπης, Χατζάκος, Γκέκας, Τσιαμπουρής, Τσιφτελίδης
Καθ.: Σαμουηλίδης, Μαγκανάς, Ζάντσιος, Ξανθόπουλος,  Σαμουράκης, Μαυρουδόγλου)
Μαζί με τις άλλες δυο  Σερραϊκές ομάδες(Νέα Ζίχνη 9η, Ροδόπολη 10η) επιστρέφει στα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σερρών, μετά από 8 χρόνια περιπλάνησης σε άγνωστες και μεγάλες θάλασσες.

…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Prev Next
Welcome Stores ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΧΑΣ - ΤΗΛ.: 6943667587 - ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΣ… ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ… ΚΑΙ VIDEO…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Μάιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Μαρ 07, 2020

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Οι ορισμοί των διαιτητών των πρωταθλημάτων ΕΠΣ Σερρών για το Σαββατοκύριακο...